L'alcalde de Llinars ingressa l'IRPF i l'IVA a l'Agència Tributària Catalana: "La Independència es cosa de tots i no es pot fer sense trencar cap plat"


Llinars del Vallès, de mans del seu alcalde Martí Pujol, ERC, ingresarà l'IRPF i l'IVA del seu  Ajuntament a l'Agència Tributària Catalana per primera vegada el 18 d'abril. Serà el primer municipi de la comarca en emprendre aquesta acció que Martí Pujol creu que és un primer pas per assolir la independència.







 
Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès

Preguntat sobre les circumstàncies que han empès a prendre aquesta decisió, Martí Pujol considera que es tracta d'una decisió política que de moment és de caràcter simbòlic, ja que s'utilitza la legislació vigent sobre la "finesteta única", que permet complimentar les obligacions tributàries a qualsevol de les administracions de l'Estat, per fer-ho efectiu.


La decisió té peró una transcendència política que no requereix l'aprovació del Ple municipal i que, segons el seu parer, no s'ha de carregar damunt de les espatlles de cap funcionari, motiu per al qual no ha demanat cap informe ni a la intervenció ni a secretaria: "la responsabilitat última és de l'alcalde i, si no podem prendre decisions polítiques, tal se val que ens quedem a casa" ha manifestat contundent en la conversa telefònica que hem mantingut. En aquest sentit, compara aquesta actuació com el fet de fer onejar o no l'estelada al balcó de l'ajuntament.

L'ingrés s'ha fet a l'Agència Tributària Catalana de Barcelona, carrer Fontanella, 6-8, a les 12h conjuntament amb 9 alcaldes més i altres ciutadans, en una acció promoguda per la Plataforma Catalunya Diu Prou.

Podeu veure més informació: http://www.naciodigital.cat/naciogranollers/noticia/16341/llinars/paga/impostos/agencia/tributaria/catalana
Foto: Paula Mateu







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada